Plannen voor een kinderraad: leren hoe de democratie werkt in Leudal

Foto: John Hölsgens

LEUDAL –  De gemeente Leudal denkt na over de oprichting van een kinderraad. Eerder werd in Maasgouw al de beslissing genomen zo’n kinderraad te installeren.

Een kinderraad kan de jeugd leren hoe een democratie werkt, hoe de gemeenteraad functioneert en hoe zij als jonge inwoners invloed kunnen uitoefenen op het gemeentebestuur.

Verfrissend
Bovendien hebben kinderen en jongeren een eigen verfrissende blik op zaken. Een kinderraad kan zich buigen over thema’s die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren. Denk bijvoorbeeld aan de invulling van de openbare ruimte, sociale media en pesten. Denkt jouw kind graag mee over jullie buurt en over Leudal? Lijkt jouw dochter of zoon dit leuk en zit zij of hij in groep 6, 7 of 8? Dan kun je hem of haar voor 1 februari aanmelden via [email protected]

Reacties