’t Graotekoeër zegeviert opnieuw tijdens het Midde Limburgs Leedjes Festival

Foto: Facebook 't Graotekoeër

NEER – Het Neerse Graotekoeër heeft met het nummer ‘De lètste hoije’ het Midde Limburgs Leedjes Festival 2020 (MLLF) gewonnen.

Het was deze keer een thuiswedstrijd voor de 33 mannen van ’t Graotekoeër, in gemeenschapshuis de Haammaeker. De heren zegevierden eerder al in 2017 én 2019.

Feestvreugde
‘De letste hojje’ werd gemaakt door Bas Keltjens en Dwayne Horbag. In Neer was de feestvreugde enorm, want een ander liedje uit het dorp (‘Vastelaovesgelök’ van de groep Raoj ‘ns) werd tweede. Ook dit liedje werd weer gemaakt door Bas Keltjens, met muziek van Sven Lijssen en Eva Custers.

Andere locatie
Als derde eindigde de Heelse formatie Eine Pot Zaat met hun liedje ‘Wae wiste ’t van te väöre!’. Aangezien een plaats maar één keer in de vijf jaar het MLLF mag organiseren, zal voor de volgende editie op 8 januari 2021 een andere locatie bepaald moeten worden.

Reacties