Optochten leveren weer sfeervolle plaatjes op

LEUDAL – Vastelaoveszondag en -maandag zijn traditioneel de dagen van de grote optochten. Hier en daar was nog wel wat overleg vooraf nodig, maar uiteindelijk vormden de windstoten geen probleem meer.

In Heythuysen ging hoffotograaf Antoine Bongers weer voor ons op pad.

Politiek
In andere kernen lieten veel ‘amateurs’ zich ook niet onbetuigd. Wethouder Martens stond langs de kant in het dorp van de LVK-winnaar. Tweede Kamerlid Rens Raemaekers was natuurlijk naar zijn eigen Neer afgezakt waar tekstschrijver Bas Keltjens één van de geportretteerden was. Verder had het jongste kamerlid natuurlijk oog voor de politieke onderwerpen, waar pastoor Vankan zich tussen Heythuysen en Baexem bewoog om samen met zijn schaapjes te vieren. Het leverde hoe dan ook weer mooie plaatsjes op.

Reacties