Sigarettenbende opgerold, ook inval in Roggel

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – In Roggel is een inval gedaan als onderdeel van een grote actie van de douane en FIOD tegen een sigarettenbende. In totaal zijn achttien mensen aangehouden.

Er zijn vier hoofdverdachten, mannen van 56, 45, 51 en 55 jaar uit Vaals, Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een internationale bende, die illegale sigaretten produceert en verkoopt.

Accijns
Er werden invallen gedaan in heel Nederland én in het buitenland. In Limburg waren er – naast Roggel – invallen in Peel en Maas, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Vaals, Stramproy en Kerkrade. Het gaat in totaal om vier woningen en veertien bedrijfspanden. In Stramproy werd zelfs een complete sigarettenfabriek aangetroffen die namaaksigaretten van bestaande merken produceerde. De bende zou meer dan 624.500 kilo rooktabak verhandeld hebben. De Nederlandse schatkist zou daardoor ruim 67 miljoen euro aan accijns zijn misgelopen. Bij de actie zijn 150 mensen van de FIOD en 80 douanemedewerkers ingezet.

Reacties