Officiële opening Sint Elisabethpad: oude verbinding in ere hersteld

Foto: BCL

HAELEN – Zondag 16 juni wordt het Elisabethpad in Haelen officieel geopend. Vanaf 14.00 uur kan iedereen komen kijken hoe mooi het geworden is.

Er worden die dag langs het pad allerlei activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om vanaf 14.00 uur deel te nemen aan een excursie vanaf het Elisabethpad naar de Leumolen, die eveneens geopend zal zijn.

Charme
Het Elisabethpad is een rolstoelvriendelijk familiepad van ongeveer 3 kilometer. In de tuin van het Sint Elisabethklooster wisselen natuur en historische overblijfselen uit lang vervlogen tijden elkaar af. Deze plek heeft daardoor een unieke charme. De oude verbinding tussen de Elisabethmolen en het voormalig klooster is nu hersteld. Eerder werd al voor een veilige oversteek over de Roggelseweg gezorgd. Hiermee is de aansluiting gevonden op het reeds eerder geopende deel van dit Elisabethpad, waar vooral voor kinderen van alles te beleven valt.

HALLO
De verwezenlijking van dit pad is grotendeels te danken aan de inzet van een aantal mensen, die verbonden zijn aan het IVN, maar diverse organisaties, die actief zijn in het Leudal hebben hier ook een bijdrage aan geleverd. Meer daarover is te lezen in de juni-editie van het maandblad HALLO Magazine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen