Lezing: Onze Jan in Indië…

Foto: BCL

HAELEN – Samenhangend met de lopende wisseltentoonstelling ‘Leudal-Indië, raakvlakken’ in het Leudalmuseum, zal generaal buiten dienst Leen Noordzij op donderdag 27 juni een lezing houden met als titel ‘Onze Jan in Indië’.

Bij de tentoonstelling komt de hele Nederlands-Indische tijd, van VOC tot dekolonisatie, aan bod in foto’s, teksten en voorwerpen. Maar de nadruk ligt vooral op een aantal raakvlakken met Leudal. Één van die raakvlakken is natuurlijk de uitzending van vele jonge mannen in de jaren 1945-1950.

Nasleep
Naast een inleidende historische schets van de kolonisatie van Indië en de militaire organisatie, zal het accent bij de lezing van de heer Noordzij vooral liggen op het soldatenleven van alledag, de thuiskomst van de veteranen en de nasleep. De lezing begint om 19.30 uur in het bezoekerscentrum dat open is vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 2,50 euro, kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal mogen gratis binnen. Zie ook www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen