Partijen houden coalitieprogramma tegen het licht

Michel Graef
Michel Graef
Foto: Samen Verder

LEUDAL – Ruim een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Samen Verder terug. De fractie stelt vast dat de uitvoering van het coalitieprogramma op koers ligt.

De voortgang van dat programma wordt de komende tijd met de coalitiepartners besproken.

La
‘Tijdens de onderhandelingen hebben we nadrukkelijk afgesproken dat het akkoord dynamisch moest zijn en niet onder in een la moest belanden. Nu, een jaar na de verkiezingen, kijken we hoever we zijn, wat bereikt is en waar we moeten bijstellen’ zegt fractievoorzitter Michel Graef.

Praktisch
Volgens Graef zijn er al veel doelen bereikt. Niet alleen abstractere doelen, zoals de lage werkloosheid of de nog steeds lage lastendruk, maar ook concreet. ‘Bij het opstellen van het verkiezingsprogramma hebben we bewust gekozen voor praktische doelen per dorp. Zo weet eenieder precies waar wij voor gaan. Dat betekent dat we nu bijvoorbeeld zaken als het fietspad naast de Heldense weg in Neer, het verbeteren van diverse bushaltes en een alternatieve invulling voor het voormalige Huskensterrein in Grathem kunnen afvinken’ stelt Graef, die daarmee de conclusie trekt dat zijn partij ‘levert’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen