Maatregelen tegen zonder verlichting fietsende bewoners AZC

Foto: Wikipedia - Daedalus (CC BY-SA 3.0)

LEUDAL – In januari maakte het raadslid Ria Teluij (Samen Verder) zich zorgen over het hoge aantal fietsers dat zich in het donker zonder verlichting in het verkeer begeeft. Het zou daarbij vaak gaan om bewoners van het AZC Baexem.

Teluij heeft inmiddels afscheid genomen van de gemeenteraad, maar wethouder Stan Backus (Ronduit Open) kwam vandaag toch met een reactie op het verzoek van Teluij om meer politiecontroles en voorlichting voor de bewoners van het asielzoekerscentrum.

Instructie
‘Ik neem dit op via het periodieke overleg dat met de politie plaatsvindt over verkeersveiligheid’ gaf Backus aan. ‘De politie maakt over het inzetten van handhavingscapaciteit overigens haar eigen afweging. Daarnaast heeft de afdeling Leudal van Veilig Verkeer Nederland in 2016 met een aantal vrijwilligers een uitleg gegeven over verkeersveiligheid en verkeersregels in Nederland. Ook is er toen een instructie verzorgd over hoe fietsverlichting gerepareerd kan worden. In de jaren erna is door VVN Leudal een aantal malen contact opgenomen met het AZC, om dit vaker te verzorgen. Dat is steeds niet gelukt. Begin 2018 is nog door het AZC aangegeven dat er voorlopig geen behoefte aan was.’

Brief
Backus stuurt nu een brief aan het AZC Baexem, waarin hij het belang van verkeersveilig gedrag door de bewoners van het AZC benadrukt. Hij stelt verder voor om gezamenlijk een gedragsbeïnvloedingsproject uit te voeren, vóór de volgende donkere winterperiode.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen