Zwaartekracht: Sint Ursula Horn doet mee aan de Gravity Challenge

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

HORN – De Gravity Challenge is een nationale klassencompetitie voor natuurkundeleerlingen in het voortgezet onderwijs. In totaal zes klassen van Sint Ursula Horn doen er aan mee.

Tijdens deze competitie leren de leerlingen alles over zwaartekracht in combinatie met de mogelijkheden van de iPad. Het draait hierbij om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit.

Gravitykit
Bij de Gravity Challenge gaan leerlingen aan de slag met een digitaal werkstuk over zwaartekracht, in de vorm van een Apple Clips of iMovie video. Alle deelnemende klassen ontvangen ter inspiratie een ‘gravitykit’ met experimenten. Uit alle scholen worden drie finalisten gekozen. Zij gaan met de klas op bezoek bij de Apple Store in Amsterdam, waar ze al hun vragen kunnen stellen en de workshop ‘Iedereen is creatief’ krijgen . Aan het eind van de trip wordt de winnaar bekend gemaakt.

'

Reacties

article
16772
Experimenteren met zwaartekracht
HORN – De Gravity Challenge is een nationale klassencompetitie voor natuurkundeleerlingen in het voortgezet onderwijs.
https://leudal.nieuws.nl/2019/03/14/zwaartekracht-sint-ursula-horn-doet-mee-aan-de-gravity-challenge/
2019-03-14T10:31:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/03/14102904/astronauts-625540_1920.jpg
digitale vaardigheden, experimenteren, Gravity Challenge, gravitykit, Ipad, klassencompetitie, natuurkunde, Scholengemeenschap Sint Ursula, werkstuk, workshop, zwaartekracht
Nieuws