Burgemeester Verhoeven sluit woning in Heythuysen na aantreffen hennepkwekerij

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Op 21 november trof de politie in een woning aan de Vinkenstraat in Heythuysen een hennepkwekerij aan.

Voor burgemeester Arno Verhoeven is het de aanleiding om de woning vanaf 1 maart te sluiten op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Risico’s
Politie en justitie gaan over tot strafvervolging. Drugshandel, wietteelt of de productie van andere drugs wordt steeds steviger aangepakt. ‘Het raakt buurtbewoners altijd. Bijvoorbeeld door overlast van stank en vervuiling en verloedering van de buurt. Het geeft een gevoel van onveiligheid. Bovendien is een woning in een buurt met drugscriminaliteit moeilijk te verkopen en wordt minder waard. En het kan nog erger: als je naast een drugslab of wietplantage woont, is er brand-, explosie of verstikkingsgevaar’ zo laat de gemeente weten.

Melden
Inwoners van Leudal worden dan ook nogmaals opgeroepen contact op te nemen met de politie bij verdachte situaties. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 maar ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie onderneemt altijd actie op basis van een melding. Wat die actie is hangt af van de situatie. Soms merken de melders daar zelf niets van, bijvoorbeeld omdat er achter de schermen meer aanwijzingen worden verzameld. Maar melden heeft altijd zin. De politie gaat overigens altijd zorgvuldig om met informatie vertelt en verdachten nooit wie de tipgever is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen