Leerlingen op de fiets voor onderzoek naar verkeersveilige situatie

Foto: Pixabay - laterjay (CC0-Public Domain)

NEERITTER/HUNSEL/ITTERVOORT/HALER – Woensdagmiddag nemen een aantal kinderen van de basisscholen Lambertus in Neeritter, De Schakel in Ittervoort en De Wegwijzer in Hunsel deel aan een fietstocht.

Het doel is onderzoek te doen naar de verkeersveiligheid rondom het nieuwe speel-en leercentrum bij de locatie aan de Kallestraat in Hunsel.

Toegangsroutes
De gemeenteraad van Leudal heeft gevraagd een plan te ontwikkelen, om te zorgen voor optimale verkeersveiligheid rondom het nieuwe speel-leercentrum en de toegangsroutes per auto, fiets en te voet naar deze locatie te onderzoeken. Om inzicht in de verkeersveiligheid te krijgen is besloten basisschoolleerlingen te vragen de route te fietsen tussen Neeritter en Hunsel, Ittervoort en Hunsel en Haler en Hunsel. Ook de situatie in Hunsel zelf komt aan bod.

Bezemwagen
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau Goudappel Cofeng. De ervaringen van de kinderen worden meegenomen in het plan voor de verkeersveiligheid. Behalve de leerlingen fietsen ook wethouder Stan Backus (Ronduit Open) van Verkeer en wethouder Robert Martens (D66) als projectwethouder voor de realisatie van het nieuwe speel-en leercentrum mee. Raadsleden zijn gevraagd posten te bemannen als het gaat om de bezemwagen en de catering.

'

Reacties

article
16426
Leerlingen fietsen voor onderzoek verkeersveiligheid
NEERITTER/HUNSEL/ITTERVOORT/HALER – Woensdagmiddag nemen een aantal kinderen van de basisscholen Lambertus in Neeritter, De Schakel in
https://leudal.nieuws.nl/2019/02/11/leerlingen-op-de-fiets-voor-onderzoek-naar-verkeersveilige-situatie/
2019-02-11T13:37:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2019/02/11133110/biking-1804439_1920.jpg
Basisscholen, Basisschool De Schakel, Basisschool De Wegwijzer, basisschool Lambertus, D66, fietsen, fietstocht, Hunsel, Kallestraat, leerlingen, Onderzoek, Onderzoeksbureau Goudappel Cofeng, Robert Martens, Ronduit Open, speel-leercentrum, Stan Backus, Verkeersveiligheid
Gemeentenieuws