Sportieve ochtend met volley, kickboksen en dans op basisschool De Zjwiek

ROGGEL – De tweede activiteit van KERNgezond Roggel stond in het teken van een kennismaking met verschillende sporten. De groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek beleefden een leuke ochtend dankzij enkele sportaanbieders.

Na de opening werden de kinderen in vier groepen verdeeld en via een roulatiesysteem maakten ze kennis met Volleybalclub Accretos, Dansstudio Pulse en met kickboksen dankzij Sportcenter Balance. Daarnaast was er nog een sportquiz om ook de hersens goed te kraken.

Discipline
Bij VC Accretos leerden de kinderen de basistechnieken, door vooral veel met de bal bezig te zijn. Bij Pulse werd een dansje ingestudeerd en uitgevoerd. Bij het kickboksen leerden de kinderen enkele stoottechnieken, maar ook dat controle en discipline binnen de sport erg belangrijk zijn. Op 29 januari vind de volgende activiteit plaats. De kinderen gaan zich dan bezig houden met de KERNgezondpijler ‘gezond gedrag’. Een topsporter zal dan een gastles verzorgen.

Reacties