Ruim honderd sub­si­dieaan­vra­gen voor viering van 75 jaar be­vrij­ding Lim­burg

Foto: Facebook Provincie Limburg

LIMBURG – Waar de discussie over het waar en waarom van het provinciale Bevrijdingsfestival de gemoederen nog flink bezig houdt, leeft de officiële viering van 75 jaar bevrijding van Limburg in 2019 en in 2020 enorm. Het burgercomite dat voor de organisatie tekent heeft ruim honderd aanvragen voor een financiële bijdrage gekregen, om de aangedragen ideeën en projecten ook uit te kunnen voeren.

Dat zijn veel meer aanvragen dan er in oktober aan ideeën zijn gepresenteerd, tijdens bijeenkomsten in Venlo en Kerkrade. Op die twee bijeenkomsten werden circa tachtig projecten voor de viering van 75 jaar Bevrijding Limburg toegelicht, door zowel burgers als door organisaties.

Overweldigd
‘We zijn overweldigd door het groot aantal subsidieaanvragen’, zegt voorzitter Herman Kaiser van het burgercomité. ‘Ik wil dan ook alle betrokken mensen en organisaties bedanken voor hun inzet. Wij staan nu voor de taak om alle aanvragen zorgvuldig te beoordelen en keuzes te maken. Dat is nog niet zo eenvoudig.’ Het comité heeft een drietal accenten benoemd die centraal zullen staan in het streven naar een evenwichtig programma van regionale projecten, verspreid over Limburg: Vrijheid en Veiligheid, Vrijheid en verantwoordelijkheid en Europa als waarde(volle) gemeenschap.

Verbindingen
Het comité streeft naar projecten en initiatieven die passen in een groter geheel, die aansluiten bij de bevrijdingsroute door Limburg, waardoor een vernieuwend en inspirerend programma ontstaat voor de viering van 75 jaar bevrijding. Projecten die qua statuur, karakter, kwaliteit en reikwijdte een provinciale uitstraling hebben. Die verbindingen leggen vanuit het verleden en heden naar de toekomst en die ook nieuwe generaties en nieuwe Limburgers aanspreken. Kaiser verwacht dat de aanvragen zo snel mogelijk worden afgehandeld. ‘De aanvragen worden de komende weken door het comité beoordeeld. Begin volgend jaar zullen Gedeputeerde Staten een besluit nemen over de toekenning van de gelden.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen