Marleen Rutten en Quirien van Haelen samen voor de voedselbank

Foto: Facebook Quirien van Haelen

LEUDAL – Een grote creatieve bijdrage vanuit Leudal dit jaar, aan de bekende actie ‘L1 Samen voor de voedselbank’. Zangeres Marleen Rutten zingt het speciale actielied, waarvoor dichter, schrijver en columnist Quirien van Haelen uit de gelijknamige Leudalkern de tekst schreef.

‘We waren op zoek naar een artiest uit de populaire hoek’ vertelde Henk Hover van L1 tegen 1Limburg. ‘Marleen past met haar positieve, energieke uitstraling en haar warme stemgeluid uitstekend bij onze actie.’

Marleen Rutten

Uitgenodigd
Bart Storcken is de componist van het nummer en Joep Servais van Marlstone Music verzorgde de opnames en de arrangementen. Quirien van Haelen verdiepte zich in het thema voedselbank door contact te zoeken met mensen die in het dagelijks leven gebruik moeten maken van deze voorziening: ‘Ik heb gebeld met klanten en werd bij mensen thuis uitgenodigd. Ik dank hen voor de openhartigheid, maar wat een treurige verhalen vaak’. Het leidde in ieder geval tot het nummer met de titel ‘#deildiengelök’ (=hashtag deil dien gelök).

Traditie
Tijdens de eerste voedselbankactie in 2014 maakte Gé Reinders uit Roermond spontaan het eerste nummer voor de actie. Vanaf dat jaar ontstond de traditie van een jaarlijks actielied. Herberg de Troost met Skinnie en Jack Poels maakten in 2015 een nummer, Ivo Rosbeek & Lotgenoten in 2016 en vorig jaar Dyanne Sleijpen. Het lied ‘#deildiengelök’ verschijnt op 25 november. De actie ‘L1 samen voor de Voedselbank’ loopt van 5 tot en met 13 december.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen