Fietsbrug Buggenum enige hete hangijzer tijdens begrotingsbehandeling

Foto: Twitter Ellie van Tilburg

LEUDAL – Tijdens een verder opmerkelijk harmonieus en constructief verlopen begrotingsbeghandeling, waarvoor burgemeester Verhoeven na afloop zelfs een speciaal dankwoord uitsprak, was het vraagstuk rond de fietsverbinding over de Maas bij Buggenum het enig werkelijk hete hangijzer.

De oppositiepartijen, het CDA voorop, willen die fietsverbinding van de lijst met majeure projecten halen. De verbinding zou 3,6 miljoen euro kosten en dat geld ziet de oppositie liever uitgegeven worden aan het verbeteren van de verkeersveiligheid in alle kernen van Leudal. Raadslid Verheul (Leudal Sociaal) noemde de fietsverbinding zelfs een prestigeobject

Kosten en baten
Dat was tegen het zere been van wethouder Arno Walraven (Samen Verder). Die verklaarde dat er een haalbaarheidsonderzoek loopt dat medio 2019 is. Dan pas zullen de maatschappelijke kosten en baten helemaal helder zijn en dan kan er volgens hem ook beter een beslissing worden genomen. Het voorstel van de oppositie om het plan fietsbrug nu al af te schieten, haalde het niet.

Zorgen
Meer eensgezindheid was er bij het sluiten van een akkoord over een duurzaamheidsprogramma. Maar zorgen zijn er ook: over de tekorten op de jeugdzorg. Volgens wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) moet volgend jaar duidelijk worden of een aantal wijzigingen die het Rijk op dat terrein gaat doorvoeren kunnen leiden tot een betere financiële omstandigheden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen