Brech ontkent verantwoordelijkheid voor verdwijning en dood Nicky Verstappen

Foto: Pixabay - WilliamCho (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Jos Brech, verdachte in de zaak Nicky Verstappen, ontkent niet alleen dat hij Nicky heeft gedood maar heeft tijdens de politieverhoren ook verklaard dat hij niet eens betrokken is. Hij claimt dus Nicky ook niet te hebben ontvoerd of meegenomen.

Op de kleding van Nicky werd DNA gevonden. Er is een 100 procent match met het DNA van Jos Brech, maar hoe dat DNA dan daar terecht is gekomen wil de advocaat van Brech niet uitleggen.

‘Geen wol’
‘Hij ontkent, maar hij verklaart ook niets’, zo reageerde Peter R. de Vries namens de familie van Nicky. ‘Er zijn veel vragen, maar geen antwoorden. Waarom? Hoe komt dat? De familie heeft daar wel een idee over. De simpelste en tevens belangrijkste vraag wordt niet beantwoord: hoe komt zijn DNA op de onderbroek van Nicky? Laat hem daar eens een uitspraak over doen. Het is veel geschreeuw van de advocaat, maar we zien geen wol’ zei De Vries verder.

Doodslag
Eerder werd vrijdag bekend dat Brech niet wordt verdacht van moord, maar nog slechts van doodslag. Er zouden te weinig aanwijzingen voor zijn dat de verdachte met voorbedachte rade te werk ging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen