Aanhouding en inbeslagname voertuigen bij Animals MC in Haelen

Foto: John Hölsgens

HAELEN – De gemeente Leudal, de belastingdienst en de politie werken samen bij controlerende taken binnen de gemeente. Het doel is ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Dat heeft geleid tot een controle met gevolgen bij motorclub Animals MC in Haelen.

Bij het clubhuis werd woensdagavond gecontroleerd op milieuactiviteiten en bouw- en brandveiligheid. Tevens is de horecavergunning tegen het licht gehouden en heeft de belastingdienst de boekhouding gecontroleerd.

Softdrugs
Deze samenwerking tussen de genoemde instanties is voor Leudal uniek. Controles als deze vinden onaangekondigd plaats. Tijdens de controle in het clubhuis van de Animals is één persoon aangehouden, zijn er twee voertuigen in beslag genomen en is er gebruik van softdrugs geconstateerd in het horecadeel.

Structureel
Burgemeester Arno Verhoeven: ‘Als gemeente zien we toe op de naleving van wet-en regelgeving, in samenwerking met andere instanties, zoals politie en de belastingdienst. We willen vaker en op meer structurele basis dergelijke controles uitvoeren, zoals nu bij motorclub Animals. Het RIEC helpt ons de samenwerking op te zoeken en ondermijning tegen te gaan.’

RIEC
Het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Limburg (RIEC) ondersteunt gemeenten en andere ketenpartners bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Het doel hiervan is samenwerking te stimuleren en de overheid en maatschappij weerbaarder te maken om zo ondermijning tegen te gaan. Ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Praktijkvoorbeelden zijn er te over: De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlast gevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen worden er nu onder gerekend.

'

Reacties

article
14982
Aanhouding en inbeslagname voertuigen bij Animals MC
HAELEN – De gemeente Leudal, de belastingdienst en de politie werken samen bij controlerende taken binnen
https://leudal.nieuws.nl/2018/10/25/aanhouding-en-inbeslagname-voertuigen-animals-mc-haelen/
2018-10-25T11:41:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/10/25114106/Clipboard014.jpg
aanhouding, Animals MC, Belastingdienst, Burgemeester Arno Verhoeven, clubhuis, inbeslagname, ondermijnende criminaliteit, Politie, RIEC-Limburg, Samenwerking, softdrugs
Nieuws