IJzerhandel in Haelen getroffen door grote brand

Foto: Pixabay - skeeze (CC0-Public Domain)

HAELEN – De ijzerhandel van Jozef Verhoeven in Haelen is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een grote brand. De vuurzee heeft verdenkingen opgeroepen, reden waarom de politie een onderzoek is gestart.

De brandweer ontdekte meerdere brandhaarden in het bedrijfspand aan de Jagersweg.

Jerrycans
Rond 2.30 uur werd er alarm geslagen. ‘Het brandde op vijf plekken en de jerrycans liggen hier nog. Ze hebben alles besprenkeld en aangestoken’ zei de eigenaar tegen Dagblad De Limburger. ‘Ik ben bij dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd. Maar wie zoiets doet, moet ziek zijn in zijn hoofd. Ik hoop dat de politie de daders gauw vindt!’

Schade
Verhoeven werd gebeld door de alarmcentrale. Hij heeft persoonlijk nog de brand in zijn kantoor geblust. Maar twee sorteerkranen, een vrachtauto, een personenauto en een containerbak waren niet meer te redden. Er is veel rook en waterschade. Na een uur had de brandweer de vlammen onder controle. Verhoeven hoopt dat de goede beelden van de bewakingscamera meer duidelijkheid kunnen brengen over de daders. Hij looft een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip die naar de brandstichters leidt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen