Erfgoedfestival Over grenzen: Cuypersweekend

Foto: Erfgoedfestival

ROERMOND – Het erfgoedfestival Over Grenzen loopt tot en met 22 juli en biedt meer dan 200 activiteiten verspreid over Limburg, Gelderland en Noordrijn-Westfalen.

In het weekend van 9 en 10 juni is het in Roermond het Cuypersweekend, waarin het werk en leven van deze grensoverschrijdende architect centraal staat. Er zijn volop zoals rondleidingen, routes en presentaties. Het Cuypershuis is dan gratis toegankelijk.

Ateliers
Het Cuypershuis is hét museum over de Roermondse architect Pierre Cuypers. Hij heeft meer dan 100 kerken en gebouwen ontworpen door heel Nederland, maar ook over de grens in onder andere Duitsland en Noorwegen. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Maar ook de troon in de Ridderzaal in Den Haag is van zijn hand. Aan al die ontwerpen en ideeën werd door Pierre Cuypers gewerkt in de ateliers, die in het huidige museumgebouw van het Cuypershuis gevestigd waren. Het Cuypershuis aan de Pierre Cuypersstraat 1 in Roermond, is op 9 en 10 juni tussen 11.00 uur en 16.30 uur geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen