D66 wil weten of gemeentesecretaris daadwerkelijk gekort is

Foto: Pixabay - klimkin (CC0 - Public Domian)

LEUDAL – Terwijl de gemeente Leudal woensdag nieuws naar buiten bracht over de afhandeling van het vertrek van de ene gemeentesecretaris, vraagt D66 zich af hoe het nu zit met het salaris van haar opvolger.

D66 ondersteunde namelijk eerder samen met Ronduit Open, Samen Verder en het ‘oude’ Leudal Sociaal een motie waarin geëist werd dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan het tijdelijke dienstverband van de huidige ad-interim gemeentesecretaris. Die raakte niet alleen in opspraak door zijn activiteiten voor de organisatie Avatar, maar ook door een meer dan riant salaris.

WNT
Fractievoorzitter Robert Martens wil weten of het college al iets gedaan heeft met die motie. Het maximum van 187.000 euro per jaar, dat bepaald wordt door de WNT (Wet Normering Topinkomens), geldt met een ingang van de dertiende maand dat de ad-interim werkzaam is. ‘Bekkers werkt inmiddels al dertien maanden, dus ook daarom zou zijn salaris nu lager moeten zijn’ betoogt Martens in VIA Leudal. Martens hoort echter maar niets van het college, reden waarom hij nu raadsvragen gesteld heeft over het onderwerp.

Reacties

article
13254
D66 wil weten of ad-interim gemeentesecretaris daadwerkelijk gekort is
LEUDAL – Terwijl de gemeente Leudal woensdag nieuws naar buiten bracht over de afhandeling van
https://leudal.nieuws.nl/2018/05/16/d66-wil-weten-gemeentesecretaris-daadwerkelijk-gekort-is/
2018-05-16T15:51:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/05/16154824/euro-1605659_1920-1.jpg
Avatar, D66, Gemeentesecretaris, Han Bekkers, Robert Martens, salaris, topinkomen, WNT
Nieuws