Eervol ontslag voor geschorste ex-gemeentesecretaris

Foto: Pixabay - webandi (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Diana Noppers is door de gemeente Leudal ontslagen als gemeentesecretaris. Zij was al sinds medio augustus voor onbepaalde tijd geschorst,  nadat ze werd verdacht van witwassen: het uitvoeren van transacties om de illegaliteit van geldsommen te maskeren.

Mobiliteitsbureau
De gemeente liet woensdag via een persbericht weten dat de voormalige gemeentesecretaris per 15 mei eervol is ontslagen, omdat niet duidelijk is hoe lang het strafrechtelijk onderzoek nog duurt. Ze wordt tot 15 januari bij een mobiliteitsbureau geplaatst. Leudal betaalt voor een periode die kosten. De inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden vloeien terug naar de gemeente.

Best passend
‘De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die – gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijk traject – de best passende overeenkomst voor Leudal is en die de instemming van mevrouw Noppers heeft’, aldus een woordvoerster. Sinds maart 2017 is de ex-gemeentesecretaris al op vrije voeten. Haar echtgenoot zou voor 450.000 euro gefraudeerd hebben bij de gemeente Helmond.

Reacties

article
13241
Eervol ontslag voor ex-gemeentesecretaris
LEUDAL – Diana Noppers is door de gemeente Leudal ontslagen als gemeentesecretaris. Zij was al
https://leudal.nieuws.nl/2018/05/16/eervol-ontslag-geschorste-ex-gemeentesecretaris/
2018-05-16T11:12:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/05/16111024/euro-1517315_1920.jpg
Diana Noppers, eervol ontslag, Gemeentesecretaris, mobiliteitsbureau, ontslag, witwassen, witwasverdenking
Nieuws