Raadsinformatiebijeenkomst over basisschool Leudal-West komt er

Foto: Pixabay - klimkin (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De door D66 voorgestelde raadsinformatiebijeenkomst, over de locatiekeuze voor de centrale huisvesting van het basisonderwijs voor kinderen uit Haler, Hunsel, Ittervoort en Neeritter, zal plaatsvinden op dinsdagavond 8 mei in de raadzaal van het gemeentehuis in Heythuysen.

De bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, is openbaar. Naast raads- en commissieleden zijn ook vertegenwoordigers van de belangengroepen in de gelegenheid om informatie te delen of om vragen te stellen.

Commissie Sociaal
Op 14 mei vindt vervolgens de vergadering plaats van de raadscommissie Sociaal. In die vergadering stelt de commissie haar advies vast over het al dan niet rijp zijn van het raadsvoorstel, voor beraadslaging en besluitvorming in de raadsvergadering van 29 mei. Tijdens de commissievergadering kan ook nog formeel worden ingesproken door iedereen die dat wenst.

Portefeuillehouder
De fracties Samen Verder en Ronduit Open steunden het verzoek van D66 om een raadsinformatiebijeenkomst. De fracties CDA, Progressief Akkoord Leudal en VVD voelden er ook wel voor, maar hadden liever pas na de vergadering van de commissie Sociaal overleg gehouden. Bij een raadsinformatiebijeenkomst moet ook een vertegenwoordiger van het college aanwezig zijn. Portefeuillehouder Verheul (Ronduit Open) kan de commissievergadering niet bijwonen, maar is wel in de gelegenheid op 8 mei aanwezig te zijn. Ook zijn ambtelijke adviseur, de heer Joppen, zal deelnemen aan het overleg dat nu dus is vastgesteld op volgende week dinsdag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen