Sport werkt als verbindende factor op het AZC in Baexem

Foto: KERNgezond

BAEXEM – In de afgelopen weken hebben de bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem drie keer deel kunnen nemen aan verschillende voetbalclinics, onder leiding van ex-profvoetballer Maurice Graef.

Sport verbroedert, sport is gezond. Bij KERNgezond wordt dit motto dagelijks uitgedragen aan de verschillende doelgroepen; van jong tot oud, met of zonder beperking. Nu mocht KERNgezond voor het eerst voetbaltrainingen geven aan de bewoners van het AZC in Baexem.

Wandelvoetbal
In het kader van het project sportdorpen Neer/Park Leudal Oost werden er 20 en 27 maart en 3 april voetbalclinics georganiseerd op het sportveld en in de gymzaal van het AZC. Om iedereen deel te kunnen laten nemen werd er naast ‘gewoon’ voetbal ook wandelvoetbal gespeeld: een variant waarbij er op kleinere veldjes wordt gespeeld, er alleen gescoord mag worden als men de middenlijn gepasseerd is en als belangrijkste regel natuurlijk dat er niet gerend mag worden, alleen gelopen.

Spelvreugde
De clinics waren druk bezocht. En snel bleek maar weer eens dat sport een universele, verbindende factor is. Want ondanks de vele taalbarrières werd er vooral met erg veel plezier gespeeld. Jong en oud van alle nationaliteiten mengden zich. Op het sportveld waren het de kinderen die zich vermaakten met verschillende voetbalvormen. Ook hier veel lachende gezichten en spelvreugde, waarbij ervaren werd hoe belangrijk sport is voor sociale contacten, om een doel te hebben en om je hoofd heerlijk vrij te maken.

'

Reacties

article
12825
Sport verbindende factor op AZC in Baexem
BAEXEM – In de afgelopen weken hebben de bewoners van het asielzoekerscentrum in Baexem drie
https://leudal.nieuws.nl/2018/04/04/sport-werkt-als-verbindende-factor-op-azc-baexem/
2018-04-04T16:51:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/04/04163811/Foto-27-03-18-16-30-07.jpg
AZC Baexem, clinics, ex-prof, KERNgezond, Maurice Graef, Park Leudal Oost, Voetbal, wandelvoetbal
Sport