D66: rap zorgen voor snelle internetaansluiting op school

Foto: Pixabay - albersHeinemann (CC0-Public Domain)

LEUDAL – 1Limburg bracht recentelijk het nieuws dat er in onze provincie twaalf scholen zijn die niet zijn aangesloten op snel internet, waaronder één basisschool in de gemeente Leudal.

D66 Leudal is van mening dat een snelle internetaansluiting voor scholen van groot belang is om kwalitatief onderwijs te blijven bieden.

Achterstand
‘Het verstoken blijven van ICT en/of een snelle internetaansluiting zorgt voor een achterstand voor kinderen in een samenleving die steeds verder digitaliseert’ zo melden de democraten. De raadsfractie van D66 heeft daarom vragen gesteld aan het college om na te gaan welke school het betreft, waarom deze school nog niet is aangesloten op snel internet en of de gemeente bereid is om samen met de stichting SPOLT  – verantwoordelijk voor basisonderwijs in deze gemeente – te onderzoeken of de school kan worden aangesloten, zonodig met subsidies van de rijksoverheid.

Reacties