Voorjaarsconcert Maas- en Neergalm, Novi Cantus en Maasbrees Mannenkoor

Foto: Facebook Maas- en Neergalm

NEER – Zangvereniging Maas- en Neergalm verzorgt op 24 maart een voorjaarsconcert, in eendrachtige samenwerking met Novi Cantus uit Ohé en Laak en het Maasbrees Mannenkoor.

Het gratis toegankelijke concert wordt gehouden vanaf 20.00 uur in De Haammaeker aan de Hoogstraat 2 in Neer.

Jong van hart
De circa 40 leden van Novi Cantus zijn enthousiast en energiek, want jong van hart. En dat is te merken aan het veelzijdige repertoire dat het koor ten gehore brengt: musical- en filmmuziek, pop, klassiek en modern, kerkelijke muziek, zowel in het Nederlands als in diverse andere talen.

Byzantijns
Het Maasbrees Mannenkoor brengt naast de bekende werken uit opera, operette en musical een keur van volksmuziek uit vele landen. Daarnaast worden geestelijke liederen gezongen. Een bijzondere plaats is daarbij ingeruimd voor byzantijnse gezangen, waarin het koor uitblinkt en een grote staat van dienst heeft opgebouwd. De laatste jaren wordt extra ruimte ingericht voor diverse negro-spirituals, Amerikaanse evergreens en Ierse volksmuziek.

Alle talen
Maas- en Neergalm durft het aan om (licht) klassieke muziek, koorwerken uit opera’s, maar ook moderne werken ten gehore te brengen. De vereniging zingt verder liederen van Slavische en Russische herkomst, traditionele muziekstukken voor mannenkoren in het Duits, Italiaans of Frans en hedendaagse werken in onder meer het Engels en Nederlands.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen