Bomenplant tijdens veertiende editie NLdoet

Foto: Pixabay - goiwara (CC0-Public Domian)

HAELEN – Op vrijdag 9 maart is het weer zo ver: dan organiseert het Oranje Fonds voor de 14e keer NLdoet.

Overal worden activiteiten op touw gezet. Zo ook door RSV Haelen. Vijf leerlingen van de Scholengemeenschap Sint Ursula en vrijwilligers de ruitersportvereniging, gaan onder leiding van het Instituut Kleine Landschapselementen (IKL) aan de slag om nieuwe bomen te planten rondom het ruitersportterrein.

Laagdrempelig
Tijdens de NLdoet editie van 2017 zijn ruim 9500 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ‘Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet.’

Sociale initatieven
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 31 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen