Niet Direct trekt nog één keer alle registers open

HEYTHUYSEN – Het is bijna onvoorstelbaar dat met de dertigste aflevering een einde komt aan wat met recht een succesformule genoemd mag worden. Maar voor de laatste Niet Direct worden nog één keer alle registers opengetrokken

Vast onderdeel van de avond, die zoals gebruikelijk door gastheer Paul van Dooren zal worden geleid, vormt het jonge talent. Dit keer zijn er zelfs twee jonge talenten, beiden leerling van vwo 4 aan scholengemeenschap Sint Ursula in Horn.

Jong talent
De ene, Maud van Leeuwen, zingt begeleid door keyboard of gitaar en doet dat al geruime tijd. Nog niet zo lang geleden verzorgde ze een prachtig optreden bij Spotlight, de talentenjacht op school. Isis van Cruchten schrijft al bijna net zo lang als ze kán schrijven, verhalen en zelfs een heuse roman, waarin ze een reis beschrijft die de chronologie van het leven van de Amerikaanse zanger Johnny Cash volgt.

Motel Songs
Hoofdgast van de avond is schrijver, literatuurcriticus, reisjournalist en essayist (voor onder meer NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer) en muzikant Auke Hulst (1975). Hij debuteerde in 2006 met de roman Jij en ik en alles daartussenin. In 2015 publiceerde hij Slaap zacht, Johnny Idaho, in 2017 gevolgd door Motel Songs, vergezeld van het gelijknamige album, dat Hulst onderweg schreef en opnam in motel- en hotelkamers. Het was de neerslag van een reis die hij maakte van de oostkust naar de westkust van de VS. Hij deed daarbij plaatsen aan waar giganten als Scott Fitzgerald en Hemingway hadden verbleven.

Vaste krachten
Er is ook ruimte gemaakt voor Geertje Grom, die met haar posters en flyers vanaf het begin mee heeft gebouwd aan wat je de huisstijl van Niet Direct kunt noemen. Ze zal over haar werk, haar inspiratiebronnen vertellen en terugblikken op haar ontwerpen voor Niet Direct. John Hölsgens, columnist van het eerste uur, levert zijn vaste bijdrage ook in de laatste aflevering. Ongetwijfeld houdt hij zijn publiek weer een eigentijdse spiegel voor, soms met nostalgische rafelranden, maar altijd herkenbaar.

A capella
Zowel voor als na de pauze is er ook weer ruimte voor muziek, verzorgd door Vocal Group Almoos Kloos. De leden van dit ensemble, dat onder leiding staat van dirigent Ruud Geelen uit Neer, zijn voor een groot deel afkomstig uit Midden Limburg en verpakken hun plezier in a capella muziek in enthousiaste optredens. Het repertoire is divers, maar het accent ligt op muziek uit de afgelopen vijftig jaar. Tijdens de kerstperiode worden carols gebracht in een heuse Dickens outfit.

Zoals gebruikelijk is de entree 5 euro. De kleine zaal van De Bombardon opent op 15 maart zijn deuren rond 19.15 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Reserveren is niet mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen