Raad wist niets van brief longarts omtrent gezondheid inwoners rond Vossen Group

Foto: Pixabay - DarkoStojanovic (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Een longarts heeft, enkele dagen nadat hij een brief had gestuurd aan het college van B&W over de gezondheidsklachten van mensen die vlakbij de bedrijven van Vossen Group wonen, zelf een brief ontvangen die als ‘intimiderend kan worden ervaren’.

Dat zegt raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open). De brief die de longarts ontving was gestuurd namens de Vossen Group. Het bedrijf aan het Karreveld in Heibloem stond al regelmatig ter discussie in verband met overlast.

Beslissing
De gang van zaken roept bij Wagemans nu de vraag op of de gemeente een rol heeft gespeeld in de zaak en – concreet – of de Vossen Group door de gemeente is geïnformeerd over de brief van de longarts. Het raadslid wil niet alleen antwoord op die vraag maar ook, wanneer dit het geval blijkt, op vraag waarom de gemeenteraad, die een beslissing ter zake moest nemen, onwetend is gehouden over deze brief. Dit terwijl de Vossen Group ‘mogelijk of waarschijnlijk’ wel is geïnformeerd. Wagemans heeft zijn vragen schriftelijk bij het college neergelegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen