Interactieve website over Limburgse historie gelanceerd

Foto: Provincie Limburg

LIMBURG – Eén van de wensen van de initiatiefnemers van de herdenking ‘150 jaar Limburg’ was het makkelijk toegankelijk maken van beschikbare informatie over de ontstaansgeschiedenis van Limburg. Daarom is een speciale interactieve kaart ontwikkeld.

Vrijdag werd die kaart tijdens de vergadering van Provinciale Staten gelanceerd door de initiatiefnemers: de statenleden Van den Akker (VVD) en Vaessen (D66).

Geboortejaar
Het jaar 1867 wordt gezien als hét geboortejaar van de provincie Limburg, tenminste zoals we Limburg nu geografisch en bestuurlijk kennen. Welke historie hier aan vooraf ging en wat in 150 jaar Limburg is gebeurd en ontstaan beleef je op de kaart online. Ook wordt de geschiedenis van de provinciale symbolen – wapen, volkslied en vlag – kort gepresenteerd. De kaart heeft niet de intentie om het volledige historische verhaal van Limburg te vertellen. De focus ligt op de totstandkoming van de provincie(grenzen), waarbij een kleine aanloop wordt genomen in de geschiedenis. De website is te bezoeken via www.limburg.nl/150jaarlimburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen