Gratis wifi voor iedereen in Europa, ook in Leudal?

LEUDAL – Het Europees Parlement heeft geld vrijgemaakt voor gemeenten die gratis wifi willen faciliteren voor hun bewoners. Het CDA wil dat de gemeente Leudal daar ook aan meedoet.

Online bereikbaarheid is een basisbehoefte, zo meldt de oppositiefractie en daarom vraagt Maurice Schreurs of het college van B&W bereid is om projecten binnen de gemeente Leudal te melden voor WiFi4EU.

Maurice Schreurs (CDA)


Publieke ruimtes
Indien dat het geval is, dan wil Schreurs ook graag weten welke locaties volgens het college in aanmerking zouden komen en welke locatie(s) hierin prioriteit zou(den) moeten krijgen. Gemeenten in Europa kunnen binnenkort gratis wifi aanvragen voor hun stads- en dorpscentra. Op 12 september heeft het Europees Parlement het WiFi4EU-plan goedgekeurd. Het fonds stelt tot 120 miljoen euro beschikbaar voor de aanschaf van apparatuur voor lokale projecten. Dat moet gericht zijn op het voorzien van gratis wifi in publieke ruimtes, zoals pleinen, parken, bushaltes, gemeente- en ziekenhuizen, buurthuizen en onderwijs-, cultuur-, sport- en jeugdinstellingen.

Meer informatie daarover is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen