Kleurrijk Leudal Festijn middel tegen het chagrijn?

Foto: via gemeente Leudal

LEUDAL – Imagoproblemen of niet, feit is dat de gemeente Leudal tien jaar bestaat en dat daarom flink wordt uitgepakt komende zondag, in en om het gemeentehuis.

Misschien dat door de festiviteiten het gemor en gemok over het gebrek aan transparantie, de al dan niet vermeende bevoordeling van centrumkern Heythuysen, drugsdumpingen in het buitengebied of de frustratie over onvoldoende steun voor burgerinitiatieven een beetje naar de achtergrond kunnen worden verdreven.

Alle leeftijden
Want wie wil er nu de nurkse oom of de chagrijnige tante zijn op een feestje met zoveel kleur? Vanaf 10.00 uur ’s ochtends al, tot 17.00 uur is er voor alle leeftijden dan ook veel te beleven aan het Leudalplein. Demonstraties, een markt, een ballonnenwedstrijd, huwelijken voor spek en bonen, de bekendmaking van winnaars van de fotowedstrijd, rondleidingen, een kennismaking met de politiek voor jongeren en natuurlijk: zang, dans en theater.

Marleen Rutten

Leudallied
De eerste uitvoering van het nieuwe Leudallied, door Marleen Rutten, zal rond 13.00 uur zeker een hoogtepunt zijn.Maar ook de Pipers D’ Aldenghoor en Piper Society Cara Nama zullen later hun beste beentje voor zetten. Straattheateract Teatro Pavana zal zeker hoge ogen gooien en van eigen bodem zullen onder andere de mensen achter de Graafschapsfeesten in Horn wat tipjes van de sluier lichten.

De weergoden lijken in ieder geval vastbesloten Leudal dit weekend weer van de zonnige zijde te laten zien…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen