Robert Martens gekozen tot lijsttrekker D66 Leudal

Foto: LinkedIN

LEUDAL – De leden van D66 Leudal hebben Robert Martens gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Martens won de verkiezing van Leo Schouten.

Het bestuur heeft er vertrouwen in dat met Martens de afdeling Leudal kan doorgroeien naar volwassenheid. Sinds de entree van D66 in de gemeenteraad van Leudal in 2014 heeft de afdeling veel geleerd.

Coalitie
Politiek gezien heeft de partij zich een plaats verworven als kritische en constructieve oppositiepartij. Vooral op onderwerpen als de bibliotheek, de N280 en het subsidie- en accommodatiebeleid heeft D66 zich onderscheiden. Daarnaast stoomde Rens Raemakers in korte tijd door naar de Tweede Kamer in Den Haag en heeft de partij met Wilma van Dommelen ook een Leudalse in de Provinciale Staten. Het aantal leden is de afgelopen jaren flink gegroeid en dat wil het bestuur omzetten in meer invloed op het gemeentebestuur en de politieke agenda. Kortom, de democraten willen de coalitie in.

Jurist
De nieuwe lijsttrekker is jurist, lid van de commissie Fysiek van de gemeente Leudal, voorzitter van het ondernemerscontact Leudal (LEU-K) en het Dorpsradenoverleg. Daarnaast is hij al jaren actief voor onder andere de Dorpsraad Haelen, de werkgroep Stations Leudal én begeleidt hij studenten van de Fontys Hogeschool. Martens: ‘Leudal bestaat tien jaar maar het wordt tijd dat de gemeenteraad en burgemeester en wethouders door samenwerking en met echte inspraak van burgers er voor zorgen dat het een echte gemeenschap wordt.’

Programma
Martens wil de leden alle gelegenheid geven om bij te dragen aan het verkiezingsprogramma van D66. De komende periode zal gebruikt worden om het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen door te ontwikkelen. De aspirant-raadsleden voor de overige plaatsen op de lijst kunnen zich kandidaat stellen van 5 augustus tot en met 20 september.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen