Wagemans (Ronduit Open) heeft vragen over salaris ex-secretaris

Foto: Pixabay - jackmac34 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Ronduit Open heeft bij monde van raadslid Mathieu Wagemans vragen gesteld over een aantal onduidelijke kostenposten van de gemeente.

In het verleden is steeds geweigerd om informatie te verstrekken, vanwege een beroep op privacy. Maar daar neemt Wagemans niet langer genoegen mee.

Salaris
Zo wil het raadslid weten of een voormalig secretaris, die vanaf 1 januari 2015 niet meer daadwerkelijk in functie is, nog steeds salaris krijgt van de gemeente en welke kosten hiermee eventueel samenhangen. Wagemans wil verder geïnformeerd worden over de vraag of er intussen een formele procedure tot beëindiging van het dienstverband loopt.

Belastingen
‘Los van het feit dat ik vragen van burgers hierover niet kan beantwoorden, ben ik als raadslid verantwoordelijk voor de financiële consequenties van één en ander, bijvoorbeeld bij de vaststelling van de begroting en daarmee samenhangende belastingen voor burgers’ aldus Wagemans, die ook graag wil horen hoeveel geld er vanaf 1 januari 2016 tot 1 april 2017 is uitgegeven aan ingeschakelde externe mediators.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen