Parkeergate Horn: de maat is vol voor Wagemans (Ronduit Open)

Foto: Pixabay - FranckinJapan (CC0-Public Domain)

HORN – Voor Mathieu Wagemans (Ronduit Open) is de maat vol. Er zal eindelijk orde op zaken moeten worden gesteld omtrent de kwestie parkeerplaats Daalakkerstraat in Horn. ‘Van de verbeteringen binnen de organisatie die in november hard en duidelijk zijn toegezegd, merken we bovendien weinig tot niets’ zegt het raadslid.

Wagemans schrijft in een brief aan het college dat er bij herhaling is besloten dat de parkeerplaats aan de Daalakkerstraat in Horn, nabij het appartementencomplex, een openbare parkeerplaats is en dat deze niet door bewoners van het appartementencomplex eenzijdig mag worden opgeëist en gebruikt. Een en ander is meerdere malen naar alle betrokkenen schriftelijk bevestigd.

Bord
Tot ongenoegen van het raadslid weigert de gemeente om puur formele redenen de bewoners van het appartementencomplex te verplichten het bord, waarop staat dat het parkeerterrein enkel voor bewoners van het appartementencomplex is, te doen verwijderen.

Foto: www.häör.nl

Inmiddels hebben de bewoners er zelfs een bord bijgeplaatst, waarop de toegang tot het openbare terrein wordt verboden voor onbevoegden.

Eng-juridisch
De gemeente zwijgt in alle talen. Wagemans is het zat en verzoekt het college nu met klem ter plaatse een bord te plaatsen dat wijst op een openbaar parkeerterrein en borden die hiermee in strijd zijn te verwijderen. ‘Mocht deze actie achterwege blijven, dan zal ik agendering vragen in commissie, desnoods een raadsuitspraak’ schrijft Wagemans. ‘Het stoort mij mateloos dat oplossing van de meest eenvoudige problemen in onze gemeente uit de weg wordt gegaan en telkens weer stuit op een eng-juridische en ambtelijke benadering. Ik reken graag op spoedig en adequaat optreden. Deze gang van zaken kost tijd én geld en vergroot slechts de ergernis van burgers. Verbetering van de reputatie heeft weinig zin wanneer we er ons als gemeente niet naar gedragen in de praktijk’, zo besluit het raadslid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen