Nieuwe episode Parkeergate Daalakkerstraat Horn

Foto: www.häör.nl

HORN – Raadslid Mathieu Wagemans van Ronduit Open vraagt opnieuw aandacht voor parkeerproblemen op de Daalakkerstraat in Horn. Het gaat daarbij om pogingen het openbaar karakter te onttrekken aan het daar gelegen parkeerterrein.

Op 9 december berichtten de collega’s van Häör.nl ook al over de nieuwe episode van deze soap. Op de parkeerplaats verscheen zelfs plots een bord, als zouden alleen bewoners van de ‘Staete Graaf van Horne’ er mogen parkeren. In 2015 bevestigde de gemeente Leudal echter nog aan Wagemans dat het openbaar karakter van de parkeerplaats, conform het bestemmingsplan, zal worden gehandhaafd.

Foto: www.häör.nl
Foto: www.häör.nl

Van Horneplein
‘Bij realisering van dit appartementengebouw in 2007 hebben parkeerproblemen een nadrukkelijke rol gespeeld’ schrijft Wagemans aan het college van B&W. ‘Sterker nog, de bouwvergunning is indertijd verleend onder het nadrukkelijk beding van de gemeente dat bewoners notarieel zouden worden verplicht te parkeren op het Van Horneplein. Ik ga er graag van uit dat de gemeente toeziet op nakoming van deze voorwaarde.’

Eigendomssituatie
‘Kennisname van het dossier leert mij dat binnen het gemeentehuis wordt bezien of de eigendomssituatie van het betreffende perceel aanleiding kan zijn het openbaar karakter alsnog te heroverwegen’ zo vervolgt het raadslid. ‘Ik wil u, wellicht ten overvloede, erop wijzen dat de eigendomssituatie c.q. wijziging van de eigendomssituatie geen aanleiding kan en mag zijn om de geldende bestemming te heroverwegen. Nog in 2015 is door uw college eenduidig naar omwonenden bevestigd dat de parkeerplaats een openbaar karakter heeft en dat ook zal behouden.’

Raad van State
Ook in een procedure bij de Voorzieningenrechter in Roermond en bij de Raad van State zijn deze parkeerproblemen aan de orde geweest, weet Wagemans. ‘Het openbare karakter van het parkeerterrein aan de Daalakkerstraat is steeds, ook door de gemeente, naar voren gebracht als een doorslaggevend argument om ingebrachte bezwaren tegen de bouw van het appartementencomplex af te wijzen. Graag ontvang ik van u de eenduidige bevestiging dat door het college onverkort wordt vastgehouden aan het openbare karakter van het parkeerterrein aan de Daalakkerstraat en dat niet wordt meegewerkt aan het onttrekken van deze parkeerplaatsen aan de openbaarheid’ zo besluit het raadslid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen