Gemeentebomen in Ell en Haler vernield door illegaal snoeien

Foto: Pixabay - sandid (CC0-Public Domain)

ELL/HALER – Leudal krijgt steeds meer te maken met mensen die snoeien aan gemeentebomen. Dat is verboden.

Zo zijn kort geleden langs de Berbenstraat in Ell en de Isidoorstraat in Haler eikenbomen van de gemeente vernield door rigoureus en éénzijdig snoeien.

Aangifte
De vernielde bomenrij, staande langs de onverharde Berbenstraat, zijweg van de Engerstraat, is opgenomen op de gemeentelijke bomenlijst en was waardevol. Deze bomenrij is nu onherstelbaar vernield.

Wanneer gemeentebomen worden vernield, doet de gemeente aangifte bij de politie van vernieling van gemeente-eigendom. Wanneer het tak- en stamhout wordt meegenomen wordt ook melding gemaakt van ontvreemding van gemeente-eigendom. Bovendien kan er sprake zijn van overtreding van de Wet Natuurbescherming. Alle kosten zoals onderzoek, herstelwerkzaamheden, kappen en herplant, worden verhaald op de dader.

Veiligheid
Het is nooit toegestaan om zelf te snoeien aan gemeentebomen, ook als iemand gemeentegrond in gebruik heeft waar een boom op staat. Soms worden bomen waarvan hinder wordt ervaren door bijvoorbeeld schaduwwerking of overhangende takken, zelfs rigoureus gesnoeid. Hierdoor kan een boom ernstige en onherstelbare schade oplopen. Ook kan de veiligheid in het gedrang komen wanneer bomen onstabiel worden of grote takken uitbreken. Wanneer u hinder ondervindt van gemeentebomen, neem dan contact op met de gemeente via het algemene telefoonnummer (0475-85.90.00). De gemeente kan dan actie ondernemen en de bomen op een juiste wijze snoeien.


https://twitter.com/FerKoolen/status/833293147824390144

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen