Zwerfafvalactie ‘Leudal Schoon aan de Maas 2017’

Foto: Pixabay - WaltiGoehner (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Op zaterdag 22 maart start de zwerfafvalactie ‘Leudal Schoon aan de Maas 2017’. Verenigingen, scholen en buurtgenoten kunnen allemaal meehelpen om hun dorpskern, de wijk, een stuk natuurgebied of een kilometer Maasoever schoon te maken.

Met deze actie kunnen zij bovendien 200 euro verdienen voor hun vereniging of stichting. Er wordt het hele jaar door al veel zwerfvuil opgeruimd langs de Maas en de beken in Leudal. Maar na het hoge water en voordat het groen alles bedekt, is het zwerfvuil wel heel erg zichtbaar. Tijd dus voor de grote schoonmaak.

Materialen
Kent u een plekje binnen de gemeente Leudal dat u als individu, buurt, school of met uw vereniging wilt opruimen? Neem dan contact op de coördinator van ‘Leudal Schoon aan de Maas’. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw actie, maar wordt daarin wel bijgestaan door de gemeente. Die zorgt voor verschillende materialen (handschoenen, vuilniszakken, grijpstokken) en zorgt er ook voor dat het door u verzamelde afval opgehaald wordt. U kunt ook aansluiten bij één van de al bestaande acties, die vanuit veel dorpen plaatsvinden.

Aanmelden
Voor informatie of aanmelding, mail naar [email protected]. U kunt ook bellen met de coördinator van de zwerfvuilactie, Maaike van Strijp, via 06-23.32.73.05. Op maandagavond 20 februari is er daarnaast een informatiebijeenkomst, om 19.00 uur in het gemeentehuis in Heythuysen. In het kader van de actie kunt u als groep de eenmalige vergoeding krijgen van 200 euro, als er een hele wijk, een hele dorpskern of minstens een kilometer Maasdal schoongemaakt wordt. Er kunnen maximaal 50 groepen meedoen. Als er meer aanmeldingen zijn, bepaalt de gemeente Leudal welke groepen deelnemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen