Plannen voor Park Leudal Oost in Neer lopen vertraging op

Foto: Neers Nieuws

NEER – De plannen rondom Park Leudal Oost lopen opnieuw vertraging op. Over het nieuw te bouwen multifunctioneel sportpark in Neer zou de gemeenteraad in februari een besluit nemen, maar dat is uitgesteld.

Het gemeentebestuur wil eerst meer inzicht in de gevolgen voor de oude, af te stoten accommodaties. Daarnaast wil het college van B&W doorgerekend zien of er uiteindelijk ook echt sprake is van een bezuiniging op uitgave voor accommodaties, zoals in de begroting als taakstelling staat.

Dieptepunt
De gemeente heeft de initiatiefnemers, een coöperatie waarin achttien verenigingen en organisaties zich hebben verenigd, hierover per brief geïnformeerd. Voorzitter Ruud Boonen van Park Leudal Oost toonde zich ernstig teleurgesteld: ‘We hadden de afspraak dat we in februari duidelijkheid zouden krijgen en wederom komt de gemeente afspraken niet na’ liet Boonen weten aan 1Limburg. Hij stelde verder dat het vertrouwen in de gemeente nu tot een dieptepunt is gedaald.

Geen begrip
‘Een zoektocht naar een gefundeerd besluit onderschrijven we. Echter de weg daarheen, een weg van vele jaren, kan niet langer op ons begrip rekenen’ zo valt in een reactie op de Facebookpagina van Park Leudal Oost te lezen. De eerste plannen voor Park Leudal Oost ontstonden in 2014. De geschatte investering bedraagt tussen drie en vijf miljoen euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen