Groene Duim van IVN voor Elisabethpad in Haelen

Foto: Groen Hart Leudal

HAELEN – In de afgelopen jaren zijn er in Limburg veel buurtinitiatieven ontstaan, om de woonomgeving groener én leuker te maken.

Sommige mensen maken zich éxtra verdienstelijk voor groene buurtprojecten. Voor deze mensen heeft Groen Dichterbij-partner IVN de Groene Duim in het leven geroepen. Afgelopen week heeft IVN elke dag een Groene Duim uitgereikt aan mensen die zich hebben ingespannen om een groen buurtproject in Limburg tot een succes te maken.

Groen Hart
Één van de groene duimen was voor het Elisabethpad in Haelen. De initiatiefnemers van het Elisabethpad willen bezoekers van de tuinen en de bewoners van het Sint Elisabeth klooster in de nabije toekomst een toegangspoort bieden tot de tuinen. Zij krijgen zo de ruimte om elkaar te ontmoeten en te genieten van deze mooie tuinen. Groen Hart Leudal is betrokken bij de inrichting van het pad.

Winnaars
Andere initiatieven die werden beloond met een Groene Duim waren de Waalheimer Farm in Walem, de Zwerfvuilploeg DAC uit Venlo, basisschool De Zuidstroom in Venlo, en Kruiderie Hartwig in Maastricht. Meer informatie over Groen Dichterbij is te vinden op www.groendichterbij.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen