Michel Graef volgt Hen Sleven op als fractievoorzitter Samen Verder

Michel Graef
Michel Graef
Foto: Samen Verder

LEUDAL – De 62-jarige Hen Sleven stopt als fractievoorzitter van Samen Verder. Raadslid Michel Graef (28) wordt per 1 januari zijn opvolger.

Het is met het oog op vernieuwing en verjonging dat Sleven het fractieleiderschap overdraagt aan de 34 jaar jongere Graef uit Horn, die al plaatsvervangend fractievoorzitter was.

Goed moment
Sleven is al meer dan 34 jaar in de gemeentepolitiek actief. ‘De jeugd heeft de toekomst en dan is het ruim één jaar voor de nieuwe raadsverkiezingen een heel goed moment om het fractievoorzitterschap over te dragen aan een jongere kracht’ aldus Sleven.

Hen Sleven (Samen Verder)

Al vanaf de start van deze raadsperiode (2014-2018) was het binnen de fractie van Samen Verder duidelijk dat er richting het einde van de raadsperiode een nieuwe fractieleider zou komen.

Ambitie
Michel Graef was al langer bij alle belangrijke overleggen van Samen Verder aanwezig, zoals de coalitievorming, coalitie-overleggen en fractiebestuursvergaderingen. Op de ledenvergadering van 24 oktober maakte Sleven intern bekend per 1 januari het stokje over te willen dragen. Hij zal aanblijven als plaatsvervangend fractieleider, om de nieuwe voorzitter te voorzien van advies. De fractie van Samen Verder staat unaniem achter deze beslissing. Graef verklaarde de uitdaging met veel ambitie en enthousiasme tegemoet te gaan.


https://twitter.com/RensRaemakers/status/811925027625062400

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen