Koninklijke onderscheiding voor Matthieu Naus uit Hunsel

Foto: John Hölsgens

HUNSEL – Zaterdagavond is aan de heer Naus uit Hunsel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven, in het parochiehuis van Hunsel tijdens de viering van het jaarlijkse Sint Ceciliafeest.

De heer Naus (55) is zeer actief voor fanfare Sint Cecilia uit Hunsel. Hij is spelend lid van deze vereniging sinds 1972 en vanaf 1991 bestuurslid. Zo was hij van 1991 tot 1992 secretaris, van 1992 tot 2014 penningmeester en vanaf 2014 voorzitter.

Emmaüs
Daarnaast is de heer Naus vanaf 2009 bestuurslid van parochie H. Jacobus de Meerdere in Hunsel. Door een fusie van besturen is hij sinds 1 januari 2013  door de Bisschop van Roermond benoemd tot bestuurslid van de parochies uit het Cluster Emmaüs, samengesteld uit negen parochies.

Leefbaarheid
Naast zijn bestuursfunctie heeft Naus de taak op zich genomen de jaarplanning te maken van al de vieringen in het cluster Emmaüs. Ook is de hij lid van de kerngroep van de parochie uit Hunsel, waar hij de taken van een gedeelde kosterfunctie en lector vervult. In een dorp met de omvang van Hunsel speelt de instandhouding van de leefbaarheid een grote rol. Als commissielid van de dorpsraad Hunsel maakt de heer Naus zich ook nog sterk de accommodatievoorzieningen daar op peil te houden.

De heer Naus werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen