Rens Raemakers op weg naar Den Haag

Foto: D66 Leudal

Rens Raemakers, fractievoorzitter van D66 Leudal, staat als nummer 16 als hoogst geplaatste Limburger op de D66-kieslijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Dat nieuws was vanochtend te lezen in Dagblad De Limburger. Gezien de huidige peilingen is nummer 16 een verkiesbare plaats.

Wennen
Raemakers werd in 2013 lijsttrekker voor D66 Leudal en speelde een belangrijke rol bij de twee zetels die D66 in maart 2014 in de gemeenteraad van Leudal verwierf. Daarvoor was D66 niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Onder leiding van de 25-jarige inwoner van Neer voert D66 stevig oppositie, in een stijl waaraan menig raads- en collegelid zichtbaar nog moet wennen.

Jongeren
In verschillende dossiers -met name dat van de bibliotheek- bracht Raemakers misstanden aan het licht. In 2015 werd hij uitgeroepen tot landelijk ‘Raadslid van de Week’. Dit jaar verscheen een documentaire over zijn leven en de politiek. Raemakers zelf over zijn uitverkiezing: ‘Ik ben heel blij met deze hoge plek op de kandidatenlijst. Nadat we in Leudal hebben gezorgd voor verjonging, mag ik dat nu ook landelijk gaan doen. Hier wil ik ook een speerpunt van maken. Jongeren zijn de afgelopen jaren achtergesteld op de huizenmarkt, op de arbeidsmarkt en op sociaal-maatschappelijk vlak. Veel jongeren haken af nog voordat ze stemgerechtigd zijn, omdat de politiek niet met hen, maar over hen spreekt. Ik wil dat de politiek veel meer met jongeren in gesprek gaat.’

‘Grote eer’
Leo Schouten, de afdelingsvoorzitter van D66 Leudal noemt Rens Raemakers een buitengewoon politiek talent. ‘Hij heeft van D66 een factor van betekenis gemaakt in Leudal. Zijn bijdragen aan de debatten in de gemeenteraad zijn van een hoog niveau. Het is een grote eer voor de afdeling en voor Limburg, dat Rens zo hoog op de advieslijst is geplaatst. Al bijna twintig jaar heeft er geen Limburger voor D66 in de Tweede Kamer gezeten. Het wordt hoog tijd.’ De leden van D66 kunnen zich via een schriftelijke stemming uitspreken over de definitieve volgorde. De definitieve lijst wordt op 23 november bekend gemaakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen