‘Game changers’ slaan hun slag in Roggel en Hunsel

Foto: Gemeente Leudal

ROGGEL/HUNSEL – ‘Game change’ is eigenlijk de zoveelste onnodige Engelse term uit de marketingwereld. Maar het begrip past wel mooi bij een staaltje burgerparticipatie in Roggel en Hunsel, de afgelopen maand.

De gebiedsregisseur in Roggel kreeg het verzoek om een betonnen pingpongtafel, die al zeven jaar ongebruikt aan de Beltmolenstraat stond, te verwijderen. In ruil hiervoor wilden de bewoners graag een jeu-de-boulesbaan aangelegd zien.

Vrijwilligers
Naar aanleiding van dit verzoek werd een foto van de pingpongtafel naar de dorpsplatforms gestuurd met de vraag of iemand deze tafel met een tegenprestatie, de aanleg van een jeu-de-boulesbaan, zou willen overnemen. Al snel kwam er een bericht vanuit Hunsel, dat er wel belangstelling bestond voor de tafel. Deze zou dan in de speeltuin van Hunsel geplaatst worden.
foto1
Na enkele gesprekken was de zaak beklonken. De gemeente heeft de betonnen tafel vanuit Roggel naar Hunsel gebracht en vervolgens wat materialen voor de aanleg van de jeu-de-boulesbaan naar Roggel getransporteerd. Vrijwilligers hebben daarna de jeu-de-boulesbaan aangelegd. Op deze wijze hebben buurtbewoners van de Beltmolenstraat een prachtige jeu-de-boulesbaan en kunnen ze in Hunsel nu naar hartenlust ‘pingpong’ spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen