Inloopavond reconstructie Ericalaan en omstreken in Neer

Foto: Pixabay - MrsBrown (CC0-Public Domain'

NEER – De gemeente Leudal is van plan om medio maart te starten met de reconstructie van de Ericalaan, Acacialaan, Eikenlaan, Meidoornlaan, Moerbeilaan en Visseberg in Neer.

Hiervoor zijn de plannen uitgewerkt in een presentatietekening. Deze tekeningen wil de gemeente toelichten en bespreken met aanwonenden, bewoners en iedereen die hiervoor belangstelling heeft. Dat gaat gebeuren tijdens een inloopavond op donderdag 20 oktober, vanaf 19.00 uur tot circa 21.00 uur, in het gemeenschapshuis D´n Haammaeker.

Klinkers
De bestaande asfaltverharding van de Ericalaan, Acacialaan, Eikenlaan, Meidoornlaan en Moerbeilaan wordt vervangen door een verharding van klinkers. Dit biedt tevens een uitstekende kans om het regenwater in de straten af te koppelen van de riolering. Het regenwater wordt in de nieuwe situatie afgevoerd naar een nog aan te leggen infiltratievoorziening. In de Visseberg worden de bestaande tegelverhardingen vervangen door een verharding van klinkers.

Projecten
De gemeente zet zich in om zo veel mogelijk regenwater van de riolering af te koppelen. Meer informatie over hoe u zelf regenwater kunt afkoppelen en over de projecten waar omliggende Midden-Limburgse gemeenten mee bezig zijn, is te vinden op de website www.waterklaar.nl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Raymond Lochtman via telefoonnummer 0475-85.90.00 of per e-mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen