Bijeenkomsten verordening geurhinder ‘in goede sfeer en constructief´

Foto: Pixabay-Skeeze (CC0 - Public Domain)

LEUDAL – De informatiebijeenkomsten in juni en september, over de aanstaande nieuwe verordening geurhinder en veehouderij, zijn volgens de gemeente Leudal in een goede sfeer verlopen. De bijeenkomsten werden goed bezocht door mensen uit de veehouderijsector, andere inwoners, leden van dorpsraden en vertegenwoordigers van milieubelangengroepen.

De gemeente wilde graag zoveel mogelijk mensen vanuit die verschillende achtergronden raadplegen, om uiteindelijk tot een breed gedragen beleid te komen.

Platform
Tijdens de twee bijeenkomsten werd volgens de gemeente op een constructieve wijze gepraat over het aanhoudingsbesluit en de gemeentelijke beleidsvrijheid van de wet geurhinder en veehouderijen. Daarnaast werden vragen beantwoord en zijn suggesties gedaan over onder andere de communicatie en de balans in het buitengebied. Één van de suggesties was om te komen tot een platform waar de veehouderijsector, de inwoners, de GGD en de gemeente regelmatig zaken aan de orde stellen die spelen. Binnenkort zal door de gemeenteraad een beslissing worden genomen over de nieuwe verordening. Burgers kunnen met vragen over het thema nog altijd terecht bij de gemeente, via 0475-85.90.00 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen