De Nationale Archeologiedagen in Leudal

Foto: Bezoekerscentrum Leudal

LEUDAL – De Nationale Archeologiedagen zijn ook in Leudal op boeiende wijze te beleven. De werkgroep archeologie van de Studiegroep Leudal heeft een mooi programma uitgewerkt.

Op vrijdag 14 oktober houdt de Studiegroep vanaf 14.00 uur een wandelexcursie naar de recent herstelde grafheuvels uit de brons- en ijzertijd, in de omgeving van Heythuysen.

De Busjop
Onder het motto ‘verborgen en toch te zien’ worden diverse artefacten meegenomen, waardoor je je echt in die tijd waant. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Plaats van vertrek: café-restaurant De Busjop aan de Busschopsweg in Heythuysen. Aanmelding is niet nodig en deelname is gratis.

Workshops
Op zaterdag 15 oktober is er van 14.00 uur tot 17.00 uur een workshop voor kinderen, waarin ze kunnen werken met vuursteen, vuur maken met de middelen van toen en hout bewerken met vuurstenen voorwerpen. Voor ouders is er dan uitgebreide uitleg over de vuurstenen artefacten. Op zondag 16 oktober is er, ook van 14.00 uur tot 17.00 uur, een workshop voor kinderen waarin ze – net als mensen in de prehistorie –  een voorwerp van klei gaan maken. Ook zijn er filmpjes over restauraties en foto’s van opgravingen te zien en wordt aan jong en oud uitgelegd hoe je een gevonden potscherf dateert.

Museum
Locatie voor de workshops is het Bezoekerscentrum Leudal aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Aanmelding is ook hiervoor niet nodig. Deelname voor kinderen is gratis. Voor volwassenen bedragen de deelnamekosten 2 euro, inclusief de toegang tot Leudalmuseum en huidige wisseltentoonstelling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen