Start en finish van geslaagde Rubicon motortour in Horn

Foto: Rubicon

HORN – Na maanden voorbereiden was het zaterdag eindelijk zo ver: een lange stoet van motoren, zijspanners, trikes, cabrio’s en jeeps vertrok vanuit Horn voor een rit door het Limburgse landschap, onder begeleiding van politie en verkeersregelaars.

De motortour werd georganiseerd voor kinderen van Rubicon jeugdzorg, die om uiteenlopende redenen tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen.

Kabaal
Het sein voor vertrek werd gegeven door Marianne Smitsmans, wethouder van de gemeente Roermond voor maatschappelijke zorg, volksgezondheid, communicatie en burgerparticipatie. De stoet reed met een hoop kabaal en onder luid gejuich weg. In totaal was de tour ongeveer 80 kilometer lang. Eerst ging het door Beegden, Heel, Maasbracht, Ohe en Laak, Echt, St. Joost, Montfort, St Odiliënberg en Paarlo. Halverwege werd gepauzeerd bij de Gitstappermolen in Vlodrop waar de kinderen zich in de speeltuin konden uitleven en de motorrijders genoten van een kop koffie.

Keigaaf
Daarna reed de stoet verder door Herkenbosch, Roermond, Asenray, Boukoul, Swalmen, Asselt en Leeuwen. Na afloop verzamelde iedereen zich weer in Horn, waar een frietkraam klaarstond. Een welkome versnapering die inmiddels bij de traditie van de tocht hoort. De Rubicon-rit was een groot succes dankzij het geweldige weer en een topsfeer. Maar zeker ook dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsors. De kinderen hebben een onvergetelijke dag gehad. Of zoals één van de jongeren het formuleerde: ‘Ik vond het keigaaf!’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen