Succesvolle Landbouwverkeersdag bij basisschool De Neerakker in Heythuysen

HEYTHUYSEN – Voor de vierde keer alweer vond in Leudal een verkeersdag plaats rond het thema landbouwverkeer. Dit keer bij basisschool De Neerakker in Heythuysen.

Het landbouwverkeer vormt een speciale groep verkeersdeelnemers. In bepaalde periodes van het jaar komen we er veel van tegen op de wegen van Leudal. In alle vormen, soorten en maten. De voertuigen worden steeds groter en kunnen steeds sneller rijden. Het verschil in massa en snelheid van landbouwvoertuigen en van verschillende andere verkeersdeelnemers wordt steeds groter.

Gewaardeerd
Het doel van de landbouwverkeersdagen is dan ook om de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, namelijk de jeugd te voet en op de fiets, kennis te laten maken met de omvang van landbouwvoertuigen. En om ze gevoel te laten krijgen voor de gevaren van die grote voertuigen. Ook de landbouwverkeersdag in Heythuysen is erg succesvol verlopen. De aandacht voor de gevaren van landbouwvoertuigen in het verkeer werd erg gewaardeerd door ouders, maar ook door verschillende toevallige passanten.

Verkeersgedrag
Cumela, de branchevereniging van de loonwerkbedrijven, onderschrijft het belang van veilig landbouwverkeer. Cumela streeft er naar het verkeersgedrag van alle weggebruikers te beïnvloeden, om zodoende het aantal ongevallen met landbouwvoertuigen te verminderen. Eén van haar leden, de Werktuigencoöperatie Leudal, stelt voor elke landbouwverkeersdag een aantal voertuigen ter beschikking ten behoeve van de instructie. Toekomstige bestuurders, studenten van het Citaverde college in Roermond, verzorgen deze instructie aan de basisschoolleerlingen

Belangeloos
Zowel de Werktuigencoöperatie Leudal als het Citaverde college werken geheel belangeloos mee aan de dagen. Het succes is tenslotte niet in het minst te danken aan het enthousiasme waarmee de mensen van VanSchijndelAdvies de dag organiseren en in goede banen leiden. In de maand juni staan nog twee landbouwverkeersdagen gepland in Leudal: maandag 20 juni op het plein en op de straat voor basisschool Heihorst aan de Pater van Donstraat in Heibloem en donderdag 23 juni op het parkeerterrein tegenover basisschool Sint Antonius in Buggenum. Op beide dagen tussen 10.00 uur en 15.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen