Onderzoek naar mogelijkheden verbouwing Ellenhof tot woningen

Foto: Werkgroep Verbouwing Ellenhof

ELL – In februari 2016 was de financiering voor de inrichting van BMV Ell rond. Sindsdien wordt er, tot dat de BMV Ell definitief in gebruik wordt genomen, langzaam afscheid genomen van Ellenhof. Een definitieve nieuwe functie voor Ellenhof is tot op heden nog niet bekend.

Tegelijkertijd is er in Ell al jaren de grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen, zowel onder jongeren als ouderen. Deze behoefte werd in verschillende bijeenkomsten en gehouden enquêtes herhaaldelijk uitgesproken.

Meedenken
Sinds een aantal maanden zijn een afvaardiging namens Dorpsraad Ell en de jongeren van Ell dan ook in gesprek met woningcorporatie Wonen Limburg en de gemeente Leudal. In deze gesprekken heeft de werkgroep het probleem aangekaart en meegedacht over eventuele oplossingen.

Enquête
Met een leegstaand Ellenhof in het vooruitzicht werd het idee geopperd om in dit pand (huur)woningen te realiseren. Zowel de gemeente Leudal als woningcorporatie Wonen Limburg zijn hier zeer positief over. Inmiddels gaat er dan ook een enquête/intentieverklaring rond, om een beeld te krijgen van de belangstelling om in Ell te gaan of blijven wonen. Het idee hierachter is dat hoe groter het aantal getekende intentieverklaringen is, des te sterker de werkgroep haar verhaal bij de gemeente Leudal en woningcorporatie Wonen Limburg kan onderbouwen, om zodoende een daadwerkelijk verbouwing van Ellenhof te realiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen