Opening Voorjaar Expositie in gemeentehuis Leudal

Foto: Stichting Kunst en Cultuur Leudal

HEYTHUYSEN – De Voorjaar Expositie 2016 van de werkgroep Beeldende Kunst, onderdeel van de Stichting Kunst & Cultuur Leudal, wordt geopend op zondag 24 april om 14.00 uur in het gemeentehuis in Heythuysen.

De expositie duurt tot zondag 8 mei. Er wordt werk getoond van Frien Derks uit Roggel en Monique Humblet uit Roermond.

Invulling
Derks is pas op latere leeftijd begonnen met beeldhouwen. Volledige arbeidsongeschiktheid als gevolg van een auto-ongeluk en andere aanslagen op zijn lichamelijke gezondheid, waren aanleiding voor hem om een nieuwe invulling van zijn leven te zoeken. Die vond hij in het beeldhouwen. Ondanks het feit dat het werken met de weerbarstige steen fysiek vaak vermoeiend is, heeft hij hier toch zijn grote passie gevonden. De beelden die Frien Derks maakt zijn figuratief met ronde vormen. Hij laat zich leiden door de steen en al kappend, vijlend en schurend krijgen zijn ideeën vorm.

Oude voorwerpen
Monique Humblet toont schilderijen in acryl. Naast uit eigen fantasie put zij uit de natuur, met haar eindeloze variatie aan vormen, kleuren en structuren. Ook oude voorwerpen waarop de tijd een onuitwisbare invloed heeft gehad, zijn een bron van inspiratie. Het beperkt kleurgebruik levert een ingetogen en aangenaam kleurenpalet op. Het werk van Monique Humblet is een mix van abstractie en herkenbare elementen.

Het gemeentehuis is voor het bezichtigen van de expositie geopend op de zondagen, van 14.00 uur tot 17.00 uur en op werkdagen van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen